studio 2112landscape architecture

Entry to John Quincy Adams dorm

Southwest Concourse UMass

The Southwest Concourse Replacement is a comprehensive revitalization of a five acre pedestrian core within a 5,000 student high-rise residential complex. A human scale pedestrian corridor was developed with of a series of student friendly spaces. Sustainability and environmental education themes are integrated throughout the Concourse: salvaged granite lines the series of linear bioswales and generous ipe decks span areas of native planting which infiltrate storm runoff on site. The project aims to redefine a new model of sustainable development for the University‚Äôs flagship campus.


Work completed while with Stephen Stimson Associates
Location: Amherst, Massachusetts
Engineers: SEA/Kleinfelder Consultants
Role: James Royce, Project Director, Lynne Giesecke, Project Manager
Phase: Completed Fall 2011
Awards: BSLA Award of Excellence 2012


Projects

Previous Work