studio 2112landscape architecture

Studio 5

Studio 5 is the dance rehearsal space for the students at Walnut Hill School for the Arts. In addition to a new facility, the school is adding a black box theater. The proposed building is tucked into the existing hillside on campus which extends to the Head of School’s House. This design decision affords a stronger connection between the Head’s House where various events are held throughout the year and the rest of the campus community. The plaza at the theater main entry is designed to serve outdoor performance space with seatwalls built into the hillside anchoring the corner of the building. A plaza space at the upper level of the dance studio provides intimate performance and event space sheltered from the main street to the south. The hillside landform language is carried through the plaza and courtyard framing shared pedestrian and vehicular circulation.

Site stormwater is addressed from the hillside through a gentle swale and rain garden as you enter the campus.


Location: Natick, MA
Architect: designLAB Architects
Phase: Construction Documents


Projects

Previous Work