studio 2112landscape architecture

Mission Hill

The competition design for the 2013 Mission Hill development for E+ Green Communities enabled the project to engage Boston’s urban fabric and public realm at a multitude of scales: site, neighborhood and city.Seeking to enhance the urban ecology of the area through economic, environmental and socio-experiential means, the hierarchy of private, semi-public and public areas within the mixed-use development creates a series of flexible, dynamic urban spaces which will allow site residents and community members to inhabit and activate the place in organic and authentic ways.Themes of sustainability are woven throughout the Net Zero project which features community gardens, enhanced streetscapes, urban plazas, flexible landscape spaces and on-site stormwater management.

Design team was awarded second place in the competition.


Submitted: 2013
Location: Mission Hill, Boston, MA
Architect: RoDe Architects


Projects

Previous Work